Om oss

Historien om oss begynner å bli ganske omfattende, og mangt og meget er allerede sagt og skrevet om Café Opera.  Som de fleste vet holder vi til i det hvite hjørnehuset på Engen, og her tar vi sikte på å bli resten av evigheten. Vi forsøker å være en markant kulturkafe med et bevisst innhold og en reflektert tilstedeværelse, og vi tør påstå at Bergen og byens kulturliv ikke hadde vært det samme uten Opera. For huset på Engen er fremdeles Møtestedet, nesten uansett farge, fasong, lukt, type, høyde, vekt, kjønn, jobb, interesse, klær eller religion. Møtestedet inkluderer alle. Dette ansvaret er vi oss bevisst når vi legger vekt på å være et sted som ivaretar og dyrker sin egen mangesidighet.

Cafe Operas mangesidighet består av et kjøkken, en kaffebar, en vinstue, en ølhall, en klubb, en konsertarena, en litterær salong, et kunstgalleri, et anarki og et andre hjem for mange. Det er nesten det samme hva man ønsker seg som gjest på Cafe Opera, behovet kan sikkert tilfredsstilles. Enten i dag eller i morgen. Mennesker fra ulik bakgrunn, kulturelt og sosialt, ser derfor ut til å trives på vår sosiale scene.

Først og fremst er vi like fullt en café, og vi mener at vi ikke bare har servert den første cappuccino i Bergen, men også satt en ny standard for servering av varmdrikker. Vårt kjøkken har fått gode skussmål i diverse utenlandske guider som Trip Advisor, Lonely Planet og Le Guide de Routard.